Simplitatea: mai buna decat toate!

0 Comments

Mi-am dat seama in ultimul timp ca simplitatea primeaza in fata oricarui lucru "complicat". Cand aud cuvantul simplitate ma gandesc la eleganta si rafinament, la expresivitate si frumusete. Oricat de atragatoare ar parea tinutele extravagante, niciodata o asemenea tinuta nu va putea atinge nivelul atins de simplitate.

Pe langa simplitatea vestimentara, putem vorbi si despre o simplitate a stilului de viata care sa completeze spiritual aspectul fizic dat de cea vestimentara. Simplitatea este o valoare pozitiva care imbogateste si innobileaza omul. Prin simplitate putem sa ne acceptam viata asa cum este ea, sa avem o atitudine pozitiva, lipsita de griji si cred ca este cea mai buna cale spre o viata linistita si implinita.

In societatea occidentala nu mai stim cum sa traim simplu, avem prea multe bunuri materiale, prea multe variante, prea multe tentatii, prea multe tendinte, prea multa hrana, iar toata aceasta varietate nu aduce dupa sine perfectiunea ci doar mai putin timp pentru ceea ce conteaza cu adevarat. Abundenta nu inseamna nici gratie, nici eleganta…  Simplitatea, insa, poate rezolva multe dintre probleme. Incercati cat de des puteti sa cantariti lucrurile si sa va intrebati daca problemele care va macina sunt cu adevarat importante, iar daca raspunsul este "Nu" faceti-va timp pentru lucrurile cu adevarat importante pentru suflet!

Va las aici o tinuta simpla in ton cu tema abordata. 
You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...