Buttocks muscle activation

0 Comments

              Asa cum sugereaza si titlul, acest articol este dedicat fesierilor; astazi ne vom axa mai mult pe exercitiile de activare musculara pentru aceasta zona, nu pe exercitiile propriu-zise.

              Zona fesierilor reprezinta zona cu muschii cei mai "lenesi", cei mai greu de lucrat si cei care necestia cele mai multe si grele exercitii pentru a avea rezultate clar vizibile. Probabil va intrebati de unde se trage aceasta leneveala a muchilor. Ei bine, ne putem executa toata rutina zilnica fara sa solicitam acesti muschi, asadar acestia nu depun efort in timpul unei zile obisnuite.
              Exista un intreg proces pentru obtinerea de masa musculara in zona feselor care incepe cu etapa de ACTIVARE. Aceasta consta in 10-15 minute de exercitii simple inainte de inceperea antrenamentului principal. Partea mai putin fericita este aceea ca activarea trebuind executata la inceputul fiecarui antrenament pentru a avea efect.

              Cele mai bune exercitii pentru activare sunt, in general, cele care se executa de pe saltea stand in genunchi si sprijinindu-va in maini (pozitia de start).
                              Exercitiile pe care le fac eu pentru activare sunt in aceasta ordine:
                         1. Pistoane (care presupun din pozitia de start prezentata mai sus, ridicarea cate unui picior pe rand spre tavan. Puteti ridica piciorul flexat pastrand unghiul de 90 de grade sau puteti sa faceti miscarea de ridicare cu piciorul intins, revenind in pozitia initiala si tot asa)
                         2.Rotiri de genunchi (din pozitia de start formezi cu genunchiul drept cercuri laterale spre partea dreapta, iar cu stangul la fel pe partea stanga)
                         3.Hidrante (din pozitia de start ridicati cate un picior lateral pastrand unghiul de 90 de grade la genunchi pana la nivelul soldului dupa care reveniti in pozitia de start)
                         4.Acest exercitiu presupune oprirea piciorului la ultimul hidrant executat fara a mai intoarce piciorul in pozitia de start si indreptatea laterala a piciorului si revenirea la flexare.

             Eu execut aceste exercitii cu greutatile pentru picioare (2 kg) astfel:
ex 1.   70 de repetari;
ex 2.   20 de repetari;
ex.3.   40 de repetari;
ex 4.   20 de repetari;


You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...