Buttocks muscle activation

0 Comments

            Salut dragilor. Astazi am revenit cu un articol despre sport care vizeaza zona fesierilor. Fesele reprezinta zona cu muschii cei mai "lenesi", cei mai greu de lucrat si cei care necestia cele mai multe si grele exercitii pentru a avea rezultate clar vizibile. De ce sunt cei mai lenesi muschi ? Deoarece ne putem executa toata rutina zilnica fara sa solicitam acesti muschi, asadar ei doar stau acolo in spate si nu fac nimic.
            Exista un intreg proces pentru obtinerea de masa musculara in zona feselor care incepe cu etapa de ACTIVARE. Aceasta in 10-15 minute de exercitii simple inainte de inceperea antrenamentului principal. Atentie! Nu este suficient sa faci activarea feselor de cateva ori pe saptamana, in comparatie cu timpul pe care fundul tau il petrece ne facand nimic vor fi nesemnificative, activarea trebuind executata la inceputul fiecarui antrenament. Acesta este al doilea motiv pentru care fesele sunt cei mai lenesi muschi. Cele mai bune exercitii pentru activare sunt in general cele care se executa de pe saltea stand in genunchi si sprijinindu-va in maini (pozitia de start).

            Exercitiile pe care le fac eu pentru activare sunt in aceasta ordine:
                         1. Pistoane (care presupun din pozitia de start prezentata mai sus, ridicarea cate unui picior pe rand spre tavan. Puteti ridica piciorul flexat pastrand unghiul de 90 de grade sau puteti sa faceti miscarea de ridicare cu piciorul intins, revenind in pozitia initiala si tot asa)
                         2.Rotiri de genunchi (din pozitia de start formezi cu genunchiul drept cercuri laterale spre partea dreapta, iar cu stangul la fel pe partea stanga)
                         3.Hidrante (din pozitia de start ridicati cate un picior lateral pastrand unghiul de 90 de grade la genunchi pana la nivelul soldului dupa care reveniti in pozitia de start)
                         4.Acest exercitiu presupune oprirea piciorului la jumatatea ultimului hidrant executat fara a mai intoarce piciorul in pozitia de start si indreptatea laterala a piciorului si revenirea la flexare.

             Eu personal execut urmatoarele repetari folosind greutati pentru picioare(2 kg, greutate pe care ma pregatesc sa o maresc in curand):
ex 1.   70 de repetari;
ex 2.   20 de repetari;
ex.3.   40 de repetari;
ex 4.   20 de repetari;

             Nu va speriati... la inceput nu este nevoie sa folositi greutati si sa executati un numar asa mare de repetari. Sfatul meu este sa faceti aceasta activare inainte de fiecare program pentru lucrarea feselor. Eu il fac de 4 ori pe saptamana.
             Asta a fost tot despre Activare, in urmatorul articol o sa va vorbesc despre marirea si intarirea feselor. Pe data viitoare!


You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...