Cheile Sohodolului - drumul spre natura

0 Comments

         Deoarece numai ce am postat un articol despre simplitatea si importanta ei in viata fiecaruia, vreau sa va arat in continuare frumusetea Cheilor Sohodolului, o rezervatie naturala intinsa pe 350 hectare, arie protejata incepand cu anul 2000. Ceea ce imi place cel mai mult la acest loc este faptul ca pe langa cheile săpate în calcare cretacice de apele pârâului Sohodol, intalnesti diverse forme de relief (doline, canioane, lapiezuri, avene, peșteri, abrupruri stâncoase), cu floră și faună specifică Meridionalilor. Odata ce ai intrat in acest taram minunat trebuie sa analizezi cu atentie tot ceea ce iti propune natura de-a lungul drumului, peisajele sunt incantatoare si sunt convinsa ca vor capta orice pasionat de fotografie.




          Desi majoritatea oamenilor trec cu viteza luminii prin acest loc alegand sa mearga cu masina, va recomand sa o lasati intr-un loc de refugiu si sa porniti intr-o mica excursie pentru ca din masina nu veti vedea decat 20% din frumusetea cestui loc, poate nici atat. Recordul meu personal pana in prezent este de 50 de km cu bicicleta, de acasa pana pe Cheile Sohodolului si inapoi,casa mea fiind la o distanta accesibila de acest loc. Imi place foarte mult ca atunci cand fac popasul inainte de intoarcere sa ma asez intr-un loc aproape de apa si sa intru in aceasta cu picioarele goale. Nu stiu daca exista ceva mai simplu si mai placut decat sa simti apa racoroasa de munte trecand pe la picioarele tale si sa admiri stancile care se inalta spre cer de o parte si de alta a apei. Cred ca in momentul in care simti apa unui rau trecandu-ti pe la picioare, esti cel mai aproape de natura. De mica am aceasta dorinta de a intra in apa ori de cate ori trec pe langa un rau si o consider o terapie pentru minte si suflet.
         Daca nu ati fost niciodata pe Cheile Sohodolului, acestea se află la limita nordică a județului Gorj cu județul Hunedoara, în Munții Vâlcan, în partea nordică a satului Runcu și este străbătută de valea Sohodolului. Sper ca v-am inspirat referitor la urmatorul loc in care veti merge si as fi tare fericita sa aud ca ati vizitat recent acest loc si ca l-ati admirat asa cum trebuie facut cu fiecare loc minunat din natura: pe propriile picioare!


You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...