Culoarea anului 2017 aleasa de Pantone

0 Comments

          Culoarea anului 2017 este verdele crud, Greenery, va marturisesc ca ma declar uimita de aceasta alegere pentru 2017, imi place foarte mult faptul ca anul acesta o sa fim in ton cu natura. Verdele s-a aflat mereu printre culorile mele preferate si ma bucur ca are un statut atat de important anul acesta, deci pregatiti-va sa vedeti aceasta culoare pretuntindeni!

          Pe langa faptul ca verdele este una din culorile mele preferate, mereu am considerat ca aceasta culoare este foarte vibranta si iti da o dispozitie buna si o atitudine pozitiva. Sunt una din acele persoane care considera ca aspectul decorului din jur, de la forme pana la culori, iti poate influenta considerabil starea de spirit.

          Daca in 2016 am avut doua culori alese: rozul cuarţ şi tonurile pastel (link-ul cu articolul aici), anul acesta predomina, ca si in 2017 cand marsala a cucerit intreaga lume, tonurile puternice, proaspete, viu colorate. 

          Verdele crud a fost ales la sfârşitul anului 2016 de institutul Pantone ( autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi a sistemelor de culori.). Greenery a învins celelalte nouă nominalizări - Primrose Yellow (un galben canar), Pale Dogwood (un beige rozaliu pudrat), Hazelnut (nuanţa laptelui cu cacao), Island Paradise (un bleu pastelat), Flame (un oranj aprins), Pink Yarrow (un ton de magenta), Niagara (un albastru calm), Kale (un verde kaki) şi Lapis Blue (un albastru-bijuterie). Membrii Institutului şi-au justificat alegerea invocând situaţia globală tensionată din prezent, motivând ca este vremea perfecta pentru o culoare care se simte ca o gură de aer proaspăt: 

          „Emblematic în ceea ce priveşte noile începuturi, PANTONE 15-0343 Greenery este o nuanţă de verde cu tentă gălbuie care evocă primele zile de primăvară, când natura revine la viaţă. Această culoare ilustrează imaginea copacilor bogat înverziţi şi aerul luxuriant al naturii în plină viaţă. Atributele încurajatoare ale verdelui Greenery ne îndeamnă să tragem aer adânc în piept pentru a inspira o doză mare de oxigen, făcându-ne să ne simţim revitalizaţi”.


You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...